Geplaatst op Geef een reactie

Zo schoon

Zo schoon kan het worden. Dat kan gebeuren als je samenwerkt in en met een team. Elkaar aanvullen en iets schoonmaken wat een ander smerig achter zich laat. Door de jaren heen is dit wel een gewoonte geworden. Om te beginnen: thuis.

Het is prettig als je elkaar kunt aanvullen. Zo ook in het werk.

Deze week heb ik thuis iets anders gedaan dan ik me had voorgenomen. Er kwamen allerlei dingen tussendoor die niet gepland waren, wel aandacht behoefden en zo rol je altijd van het een in het ander.

En dan ’s morgens fris opstaan en aan het werk beginnen. …. Het zat er deze week een keer niet in; het zal wel nodig geweest zijn. Een uurtje extra rust was blijkbaar essentieel voor goed functioneren.

Deze week heb ik iemand blij kunnen maken met enkele hoezen voor kussens. Soms zit er veel handwerk in een opdracht en niet altijd heb je de juiste materialen in huis voor een werk. Vanmiddag ben ik nog even op stap geweest om tricot stof te halen voor een opdracht. Dan val je toch even met de neus in de Nijmeegse Vierdaagse. De verkoper vroeg nog of ik de Vierdaagse ging lopen. ‘Nee, ik moet werken.’, kon ik snel antwoorden. Dat was een goed excuus om niet te gaan lopen.

Ik dacht het.

Voor de rest laat ik het maar in het midden.

Mijn handen kunnen nu even uitrusten. Dat lijkt me een goede zaak, want volgens mij heb ik ze intensief gebruikt in combinatie met bepaalde stoffen. Ja, daar wordt je niet blij van.

Zo schoon kan het worden. Het werk is nooit klaar, maar het is goed om op z’n tijd rust te nemen en rustig aan te doen. Daar hebben we misschien nu even tijd voor.

Wie zal het zeggen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *