Geplaatst op Geef een reactie

In de druk

Het was warm deze week. … ontzettend warm. In de druk van het leven en werken was er tijd om ergens op bezoek te gaan. Daar heb ik een gesprek gevoerd dat tot nadenken geeft. We zijn in deze tijd druk met het werk. En met het werk en nog eens met het werk. De vraag is dan ook waarom we in die druk ons zo druk maken om een en ander te ‘combineren’. Dat heette zo mooi. ….. ‘combineren’. Werk en gezin combineren. Veel ballen in de lucht houden.

Ja, dan gaat het goed met je. Het lijkt zo.

Het kan anders gaan in het leven en elk mens heeft zijn of haar afweging(en) om dingen te doen of iets na te laten. Ergens in de krant las ik de kop: ‘Overgelaten aan de genade van de tijd’. Dat zijn we ook. We hebben niet veel invloed wat deze tijd ons teweeg brengt, maar we kunnen wel bepalen welke keuzes we maken.

De schoolvakanties zijn hier aangebroken en menigeen heeft vakantieplannen. Een moment om jezelf even terug te trekken uit de dagelijkse moeite.

Gelukkig heb ik deze week niet in de druk hoeven af te sluiten. Ik heb besloten nog enige huishoudelijke klussen uit te voeren; gelukkig is het ook niet meer zo warm.

Soms ben ik blij dat ik een opdracht in de week klaar krijg. En dan is het teleurstellend dat er iets tegenvalt. Je weet ook niet altijd hoe een stof valt, hoe de beweeglijkheid c.q. souplesse van een kledingstuk is. Dan pakken we de draad maar weer op en geven enige garantie op het gemaakte werk. Ver gaat die garantie niet altijd; soms niet verder dan de voordeur, denk ik weleens.

In de druk. …. Het is goed om op een materie terug te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *