Kledingreparatie

Kleding kapot?

Al enkele jaren deed ik – voordat ik me had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel – incidenteel kledingreparatie en naaiwerk voor enkele vrienden in en rondom Arnhem.

Het ging dan om het naaien van naden die losgeraakt waren in broeken – met name – jeans, het korter maken van een rok en het oplappen van kinderbroeken. Dat laatste doe ik ook voor mijn eigen kinderen.

Zelfs heb ik een stopwerkje in een wollen vest uitgevoerd bij de elleboog en ik heb nieuwe ellebooglappen geplaatst op mouwen van een vest.

Wanneer is kledingreparatie zinvol?

Kledingreparatie kan zinvol zijn bij een geliefd kledingstuk dat uniek is in zijn soort, dat lekker zit en je – het liefst – nog een lange tijd wilt doordragen.

Ook kan het verstandig zijn bij net aangeschafte kleding waarbij de naden zijn losgeraakt, vanwege een snelle afwerking en/of gebruik van mindere kwaliteit naaigaren.

Mogelijk heb je hebt een ongeluk(je) ergens gehad of averij opgelopen, dan ook kan het soms de moeite waard zijn de kledij te laten repareren.

Reparatie spijkerbroek | Kledingreparatie in ArnhemAndere voorbeelden van kledingreparatie die ik heb uitgevoerd zijn: broeken korter maken, taillebanden innemen, mouwboorden vervangen, een rits opnieuw inzetten en nieuw boordelastiek plaatsen in een onderrok.

In mijn portfolio vind je voorbeelden van kleding die ik heb gerepareerd. Op mijn blog heb ik ook diverse posts geschreven over kledingreparatie.

Hierbij maak ik het liefst gebruik van naaigaren van het merk Gütermann, reparatiedoek en andere materialen.

Bij kledingreparatie krijgt een geliefd en vertrouwd kledingstuk een tweede kans. Daar doe je het toch voor?

Kapotte kleding? Neem contact met ons op!

Bel 0263217650, Whatsapp naar 0613228352 of neem contact op via het contactformulier.