Geplaatst op Geef een reactie

Woorden in een gezin

We gaan weer richting de feestdagen en misschien denk je ook al aan je voorbereidingen. Onlangs heb ik kunnen stilstaan bij ‘woorden in een gezin’. Op de televisie zag ik een gesprek met een schrijver. Het was leuk om ernaar te kijken hoe iemand zijn passies navolgt en hoe vrienden daarvan getuigen zijn. Woorden kunnen belangrijk zijn in een gezin en in een mensenleven en ieder heeft er zijn of haar eigen begrip bij.

Soms moeten we op dingen wachten en dan is het geduld betrachten. Dat rijmt. Misschien is de ‘ratrace’ een beetje over en is het moeilijker geworden om aan bepaalde producten te komen. Toch is het goed om geduld te oefenen. Je kunt daarbij denken aan een landman die moet wachten tot zijn vruchten rijp zijn. Je kunt je dan afvragen welke vruchten dat zijn.

De laatste tijd heb ik ook enige vruchten verwerkt in gerechten en enkele heb ik ingevroren in de diepvries. Het was leuk om te werken met een hakbijl om deze vruchten te splijten. Vooral, omdat ik het ding heb gekocht tijdens de vakantiereis in Normandië afgelopen zomer. Zo kan ik met tevredenheid terugkijken op deze vakantie – het is een mooi souvenir – en werpt het ook nog z’n vruchten af.

Het is goed om ergens in te duiken. In mijn geval een knopendoos. Dan zie je wat je de jaren door heen hebt gespaard, welke knopen er nog liggen en welke je nog nooit hebt gebruikt. Ja, het naaiwerk is nog niet zoveel weer; er zijn klusjes in en rond het huis en de laatste tijd fiets ik meer. Dat kost ook tijd. En opruimen is ook altijd goed.

Sta jij ook weleens stil bij woorden in een gezin? Je wordt er niet zo vaak bij bepaald, maar ze zijn wel degelijk belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *