Geplaatst op Geef een reactie

De arbeid die we leveren

De arbeid die we leveren. Er zijn beroepen waarin een grote fysieke prestatie van je wordt verlangd. Vaak is dit niet continue haalbaar, omdat er blessures ontstaan in het lichaam waarmee je moet (leren) omgaan. Gelukkig heb ik daar niet veel ervaring mee. Veel mensen weten niet welke arbeid je levert om verder te komen in het leven.

Veel arbeid is gegoten in een baan, maar er is ook veel arbeid buitenom. Het is goed om stil te staan bij ‘arbeid’; het is een manier om verder te komen in het leven. Toch is uiteindelijk niet de arbeid de absolute waarde in deze maatschappij.

Voor velen is een baan een gemakkelijke manier om brood op de plank te krijgen om zo verder te komen in het leven. Maar niet voor iedereen is dit aan de orde en anderen vinden het lastig om rond te komen met datgene wat ze verdienen.

Je merkt dat er een tendens is waarbij niet arbeid meer hoog gewaardeerd wordt, maar vermogen. Daarover moet belasting betaald gaan worden. Terwijl arbeid – denk ik – een belangrijke waarde voor onze samenleving is. Niet alle arbeid wordt ook daadwerkelijk uitbetaald.

Toch hebben ze mij ooit eens gezegd dat het goed is. Misschien is dat wel zo, al moet je wel je weg vinden in het leven.

Soms is het leuk om iets aan te kleden in huis. Dat kan bijvoorbeeld een bakje zijn op een plek dat wel iets meer ‘cachet’ kan gebruiken. Zo kun je met het opknappen van kleine dingen verder komen in het leven. Je wilt misschien ook dingen ‘verbeteren’ c.q. beter maken met een bepaald handwerk. Het ontbreekt me nu aan tijd om iets nieuws uit te proberen en dan komt het misschien later nog wel.

De arbeid die we leveren. ……. Je weet niet wat komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *