Geplaatst op Geef een reactie

Voor zekerheid en betrouwbaarheid

‘Dat is de prijs die je betaalt voor zekerheid en betrouwbaarheid.’ Dit kwam onlangs even binnen.

Deze week ben ik begonnen aan een gilet voor een kleine jongen. Het is lang geleden dat ik een gilet heb genaaid en, omdat dit het geval was, heb ik besloten om de hele zaak te gaan doorslaan. Er waren ook nog enige onzekerheden en onkunde omtrent het opmeten van het geheel, dus de zaak werd er niet rustiger op.

Omdat je toch wil doorwerken, ging ik gemakshalve uit van het principe om een zijnaad van de voering open te laten. En zo de hele boel te gaan keren. Maar er zat toch enige ruis in het geheel.

Dan maar eens zoeken op internet. En, ja hoor. Op het internet valt van alles te vinden. Je kunt zelfs stappen overslaan om tot je doel te komen, lijkt het. Wat ze je allemaal niet wijsmaken. …….

Het is goed om terug te keren naar de basis. En al kun je een goeie zijn voor de omzet elders; thuis moet het werk ook gedaan worden. Onder druk werken hoort er weleens bij, maar hier was het deze week klaar. De grens van ‘bloed, zweet en tranen’ werd bereikt. En toen ging de knop om. Gewoon stoppen met het werk. Er moet ’s nachts goed geslapen worden – in ieder geval niet te weinig – om ’s morgens goed uitgerust wakker te worden.

Vaak gaan dingen toch anders dan jij wilt, dus ik zet mijn wil maar op plaats twee. Dat is wel iets wat mij rust geeft en waardoor ik kan wachten op wat komt.

‘Een prijs die je betaalt voor zekerheid en betrouwbaarheid.’ Ik zal het niet snel zeggen. Met hard werken kom je er alleen niet.

‘Less is more.’, zeggen ze weleens.

Het komt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *