Geplaatst op Geef een reactie

Verzinken

De laatste in deze reeks die ik in gedachten had …. ‘verzinken’. Het is een woord met verschillende betekenissen; een ervan is vergaan.

In deze tijd worden we er met nadruk op gewezen naar elkaar om te kijken en goed op elkaar te passen. We wensen elkaar een goede gezondheid toe en hopen dat we wel varen.

Laatst sprak ik met een vriendin over de telefoon over vriendschappen en wat me bij bleef is dat vriendschappen vaak een belofte meedragen. Iets wat je gezamenlijk hebt vastgelegd. Het geeft houvast in het leven en toekomst. Een belofte draag je mee in het leven.

Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. En sommige vriendschappen dragen die belofte mee. Misschien worden in sommige (of nieuwe) vriendschappen beloftes uitgesproken, nieuwe verbonden gesloten of bevestigd.

Deze week zijn we bezig geweest om – volgens een ‘goed koopmansgebruik’ – de belastingaangifte te voltooien. Vaak zijn we op zoek naar een snel resultaat en heeft de relatie met de ander niet een grote waarde in het leven. Het is en/en. We moeten ook gaan voor resultaat, want het resultaat is wat telt. De relatie hierin kan ondergeschikt zijn.

Gisteren was ik in de loop van de ochtend op de markt in Arnhem en daar kwam ik een verkoper tegen van gordijn- en meubelstoffen. Prettig genoeg kregen we een gesprek – het was een buurman – en hij wist mij precies te vertellen welke stof ik mooi zou vinden. Ik wil nl. nog een keer vouwgordijnen voor de ramen hebben. Nu alleen de juiste kleur.

Vandaag ben ik nog even op zoek geweest naar een beer, maar hij ligt nog te ver weg. Het leek me leuk om iets bij te kunnen dragen voor als kinderen op zgn. ‘berenjacht’ gaan. Wie weet vind ik hem nog.

 

‘Opgaan, blinken en verzinken.’

Een gezegde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *