Geplaatst op Geef een reactie

Bloeien op onverwachte plekken

Bloeien heeft iets moois. Het geeft kleur aan onverwachte plekken en omstandigheden. Je ziet iets ontluiken uit de knop en langzaamaan tot bloei komen. Elke bloem en plant heeft zijn/haar eigen karakter en sommige soorten zijn familie van elkaar. En als je er bij stilstaat, merk je dat ze bloeien op onverwachte plekken.

Je komt in onverwachte omstandigheden terecht waar ook iets kan gaan bloeien. Plotseling gebeurt er iets waarbij je iets kunt laten zien in je handelen, in samenwerking met de ander.

Een bloem geeft het mooiste van wat hij (of zij) geeft; het beste wat er is. Dat mogen wij ook doen in ons leven. En ook al zijn we dagelijks op zoek naar onze plek in dit leven, we bloeien op de plek waar we zijn. Onthoud dat.

Het waren hectische tijden met nieuwe omstandigheden in ons openbare of werkzame leven en privéleven waarbij we ons moeten aanpassen in een nieuwe setting. Ook al valt dat niet altijd mee; we moeten toch door.

In de social media werd ik door iemand attent gemaakt op een oproep van een ziekenhuis in de regio om mondkapjes thuis te gaan naaien. Ik heb daar nog op gereageerd, maar ben blij dat ze hebben besloten deze productie professioneel te gaan genereren en dat ze een passend bedrijf hebben gevonden. Bij de ontwikkeling van deze mondkapjes worden diverse fases doorlopen. Het is een ingewikkeld proces, want het moet een hoogwaardig product worden. Ik wil ze daarbij veel sterkte wensen.

De afgelopen week heb ik nog een nieuwe rits in een rokje gezet; iets minder ingewikkeld. Dat was een werkje waarbij ik ook met de hand steekjes heb vastgezet. Ik hoop dat de klant dit rokje nog een poos met plezier gaat dragen.

Ja, dit was het weer voor deze week. Ik hoop dat we de komende tijd van het mooie weer mogen gaan genieten en van de bloeiende bloemen in onze omgeving.

Een goede zondag toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *