Geplaatst op Geef een reactie

Groeien in je onderneming

Vanuit een bewust zijn is het goed om te groeien in je onderneming. Het schijnt dat ik niet hoef te stoppen met mijn naaiwerk thuis, dus lijkt het me goed om verder te groeien.

Daarin kun je kiezen voor een ‘tweesporenbeleid’. Nu heb ik maar eens gedacht om het midden van de weg te bewandelen; daarbij kijk je vanzelf naar links en naar rechts. Niet dat dit altijd veel zin heeft, want je kunt daarbij ook in de war raken.

Het is een feit dat wij op deze wereld onze plek moeten vinden en dat is een ondernemend – of onderhoudend – proces. Doen waar je goed in bent en daarin groeien. De afgelopen week heb ik nog een verstelopdracht kunnen klaren en in huis moet ik ook verder opruimen.

We zullen zien wat – economisch gezien – ons plekje wordt, maar voorlopig is het hier nog in huis. Dat heeft ook best wel iets, natuurlijk. Iets ‘homemade’. Laat ik daar maar duidelijk over blijven. En dat is ietwat karakteristiek. Daarnaast ga ik nu vier dagen naar een gordijnenatelier.

En dat vind ik nu ook wel een uitdaging en een leerervaring. Het bijzondere is dat ik erachter kom dat het werken bij een commercieel bedrijf andere facetten kent dan het werken bij de (semi)-overheid. Maar goed, ik hoop dat dit bedrijf goed geslepen wordt en dat het mag gaan schitteren. En nu is daar ook een plekje voor mij.

Ook is er weer nagedacht over nieuwe visitekaartjes, maar zolang de oude nog niet op zijn, komen er nog geen nieuwe. Wel word ik blij van sommige visitekaartjes die ik op social media zie langskomen, dus dat is een goed middel om te netwerken.

Ik hoop dat ik op deze manier nog een poosje verder kan gaan en dat er iets moois uit mag groeien. Het is ook leuk dat sommige mensen met je meedenken, terwijl anderen je gadeslaan. Je komt niemand voor niets tegen in je leven; elk mens heeft zijn/haar plekje daar in.

Het zoeken van de juiste kleur is soms een precies werkje. Handelen vanuit je hart. Zolang het gaat, gaat het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *