Geplaatst op Geef een reactie

Verder valt het wel mee

Het was een liedje dat ik onlangs hoorde met deze titel: ‘Verder valt het wel mee’. Ja, zo gaan wij vaak met elkaar om en – misschien – met ons werk. We slepen ons erdoorheen en de hobbels nemen we zoals ze komen.

Ik vond het wel grappig om dat te vernemen. Deze week ben ik verdergegaan met een opdracht. Ik weet nog niet of ik boven mezelf ga uitstijgen, zoals sommige anderen doen. Soms lijkt het alsof ik een heel nieuw kledingstuk maak. En dat was goed om te doen. Gewoon iets doen vanuit je overtuiging en dan een goed werk neerzetten.

Soms kun je de lat hoog leggen en teleurgesteld raken in jezelf dat iets anders heeft uitgepakt dan je van tevoren had bedacht. Zo nu en dan wordt ook schijnbaar het onmogelijke gevraagd voor de prijs die is vastgesteld. Je kunt nu eenmaal niet iets onhaalbaars doen. ‘En dan moet het maar zoals het gaat.’ Dus lever je erop in.

Dat inleveren gebeurt trouwens wel vaker. Zo heb ik ook mijn recht gehaald in een bepaalde gelegenheid waar beloftes gedaan werden die niet werden waargemaakt. Op papier kunnen ze iets beloven, maar de praktijk wijst soms iets anders uit. Dan is het goed de zaak recht te zetten.

Ik ben ook een ochtend naar buiten geweest. De paden op en de velden in. De velden waren niet uitgestrekt maar voor mij genoeg om een bepaalde hoeveelheid bramen in te slaan. Heerlijk om gewoon lekker weer eens buiten bezig te zijn. Het is goed voor de mens om dat te doen. En het levert ook nog niets nuttigs op. Misschien moet het daar maar op uitdraaien: ‘het nuttige met het aangename te verenigen’. Dan levert het ook iets op en daar kun je dan verder mee.

En verder valt het wel mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *