Geplaatst op Geef een reactie

Heel veel dingen

Heel veel dingen kun je niet organiseren; die zijn er gewoon.

Zo gaat dat ook met een planning maken van de dag. Het is mogelijk om iets om iets graag te willen, maar je kunt er ook rekening mee houden dat iets te ambitieus kan zijn. En je moet rekening houden met anderen.

We hebben weer een verjaardag gevierd; dat geeft opnieuw orde op zaken. En dat is goed. Vanuit dat gegeven kun je weer verder bouwen.

Ik heb even teruggekeken op het naaiwerk van de afgelopen week. Het is goed om je gedachten over sommige dingen te laten gaan en bij het feit waarom mensen de keuzes maken die ze maken. Veel dingen worden ingewikkeld gemaakt, terwijl feitelijk de juiste stof de basis is van het naai- of verstelwerk. Met een passende stof kun je een mooi kledingstuk gaan maken, terwijl het kledingstuk niet eens zo ingewikkeld hoeft te zijn. Veel franjes zijn overbodig. Zoek het liever in een mooie stof met passende accessoires, lijkt me zo.

De tijd kan je van alles wijsmaken, maar basisprincipes blijven er altijd. Voor veel dingen wordt een tijdsbestek berekend en dat is ook goed om verder te komen. Maar ik mag ook wel concluderen dat een hoeveelheid tijd niet absoluut is. Vaak steek je eigen tijd in een product, terwijl een ander met de eer gaat strijken. Misschien, omdat het bijvoorbeeld ‘goedkoop’ is. Ja, ik geloof uiteindelijk dat ik wel krijg wat ik nodig heb, al is het niet eenvoudig.

Van heel veel dingen kun je ook genieten. Bijvoorbeeld van de vlinders in de tuin die ‘ronddartelen’, maar misschien zijn ze gewoon wel aan het werk. Het is soms leuk om vlinders bezig te zien. Er zit zoveel herkenning in de natuur en vaak kun je genieten van de kleine dingen. Gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *