Geplaatst op Geef een reactie

De instrumenten zijn gepakt

De instrumenten zijn gepakt. Ik ben de week begonnen met het bijknippen van de struikjes aan de voorkant van het huis, zodat dit geheel weer binnen de perken valt.

Na de korte ‘vacare’ in Normandië was het weer opstarten geblazen. Dat ging niet langzaam aan – dat zou prettig geweest zijn. Na een dag van rust en bijkomen van de vakantie was het opruimen geblazen. De boel wegwerken en opnieuw aan de slag.

Ik heb de instrumenten weer gepakt om een naaiklusje uit te voeren. Tevens heb ik een aandeel gehad in het verwerken van een kwetsenoogst. Dat nam pakweg twee dagen in beslag en nu is de storm wat gaan liggen. We zijn in een iets gematigder weer terechtgekomen.

Mijn handen waren dusdanig aangetast van het verwerken van vruchten dat ze er niet meer goed toonbaar waren, vond ik. Een oud wondje wat ik onlangs had opgelopen speelde iets op. Feit is dat je verder moet en de zaak niet op z’n beloop kunt laten. ik bedacht me dat er nog latex handschoenen in huis waren; die kon ik aantrekken. Ja, ik kan me schuldig voelen dat de zaken er zo voorstonden, maar heb geaccepteerd dat het zo was. Er was begrip en meeleven; dat is goed voor de mens.

Tijdens onze vakantie in Normandië hebben we enkele ‘hotspots’ bezocht en dan is er niet meer veel tijd om de nabije omgeving meer te ontdekken. Zo heb ik helaas geen foto kunnen maken van koeien in het landschap of een stoffenwinkel kunnen bezoeken in de omgeving. Wel hebben we een kringloopwinkel bezocht, maar interessante handwerkspullen heb ik niet kunnen ontdekken. Het gaat daar al net zo als hier.

De storm is weer gaan liggen en we gaan zo de zondag in. De instrumenten zijn gepakt. Het is toch wel goed dat er werkhandschoenen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *