Geplaatst op Geef een reactie

Faux pas

Je kunt het meemaken. … denken dat je een verkeerde stap – een ‘faux pas’  in je loopbaan hebt gezet. Maar het kan ook goed uitpakken, zodat je de vrijheid hebt om verder te gaan. Die vrijheid is natuurlijk beperkt, maar situaties veranderen telkens. Zodat je telkens met nieuwe randvoorwaarden te maken krijgt. Dat houdt een mens scherp.

Teruggaan naar het verleden heeft geen zin. Je moet dat afsluiten en doorgaan. Soms gaat dat met pijn in het hart gepaard, maar dat betekent in ieder geval dat je iets met passie hebt gedaan.

Het is goed dat je een ‘maatje’ hebt met wie je het leven kunt delen. Iemand die iets teruggeeft van hem- of haarzelf. Dat zijn toch ook wel weer de perkpaaltjes die geplaatst zijn langs je levensweg. Zo had ik deze week een leuk gesprekje met een buurvrouw.

Daarnaast heb ik een korte ontmoeting gehad met iemand die een eigen bedrijf heeft.

Het kan zijn dat je daarnaast nog moet werken, maar het is goed om vast te houden wie je bent en wat je hebt. Dat past bij je identiteit. En dan worden dingen vanzelf helder. Tijdens een gesprek met een klant kwam ik ook weer tot die conclusie. Je kunt veel praten, maar uiteindelijk gaat het om wat je doet. ‘En wat je doet, doe dat van harte.’

Het is goed om dingen los te laten die je niet kunt veranderen. Het zijn telkens processen die ons kunnen beknellen, maar het is goed om in de vrijheid te staan waarin je bent gezet. Je kunt een slaaf zijn van je eigen denken, maar dat is niet de bedoeling. Angst kan een mens vasthouden. Daarom is het goed om het leven te leven en dan krijg je vanzelf wat je nodig hebt.

Elke stap in het leven heeft een bedoeling. Dus denk jij dat je een ‘faux pas’ hebt begaan? Als je terugkijkt op je leven zul je zien dat alles een reden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *