Geplaatst op Geef een reactie

Schade en drek

‘Schade en drek’. Het zijn van die woorden. …….

Vooral het woord ‘drek’ is een woord waarmee ik ben opgegroeid. Het klinkt dan ook vertrouwd in de oren als je zoiets leest of hoort. Maar goed, ondertussen zoek je in het jachtige leven altijd naar een rustpunt, een anker.

Deze week heb ik mondkapjes gemaakt. In de krant stond de afgelopen week een artikel over twee ondernemers die ook mondkapjes aan het maken waren. Ja, zo af en toe wil je als klant iets anders en zoek je iets wat bij je past. En als ondernemer is het leuk om herkenning te zien bij andere ondernemers en verbinding te zoeken met de klant.

Sommige ondernemers verwachten de komende tijd nog wel actief te zijn met mondkapjes maken, andere ondernemers vragen zich wel eens af waar ze het voor doen en ze houden de concurrentie in het vizier. Mondkapjes zijn ook veel te koop op internet.

Het is misschien niet altijd winstgevend qua arbeidsintensiviteit, maar wellicht moet je het hebben van de randvoorwaarden, de leuke dingen.

Het is wel grappig dat je altijd nieuwsgierig blijft in het leven en weer iets wilt ‘hebben’. Iets materieels. Zo ben ik regelmatig op zoek naar producten waarvan ik denk dat ze me het leven aangenamer maken en heb ik soms diep respect voor alle productontwikkelaars. Hoe ze het voor elkaar krijgen een product op de markt te brengen en daarmee het leven van anderen verrijken c.q. veraangenamen. Dat is een kunst.

Misschien doen wij dat allemaal wel. Iets betekenisvols aan het leven van anderen toevoegen. Je weet niet hoe het leven loopt en daarom is het goed om te genieten van wat je wordt gegeven. En die momentjes ook bewust te pakken, want je weet niet wanneer het volgende moment daar is. Of wanneer een volgende ontmoeting plaatsvindt. En dan acht je bepaalde processen als ‘schade en drek’, omdat het resultaat (het moment) goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *