Geplaatst op Geef een reactie

Een bepaalde kwaliteit van rust vinden

Het is fijn om af en toe bepaald te worden bij wat echt belangrijk is in het leven. En we hebben diverse media waarin mensen spreken die ons dat duidelijk kunnen maken, zodat je een ‘bepaalde kwaliteit van rust’ kunt vinden.

Dat vond ik onlangs zo’n mooie uitspraak. Mooie uitspraken kom je niet vaak tegen. Vaak is ons gepraat niet veel meer dan een soort ‘steenkolen Engels’ (maar dan in het Nederlands, e.a.), maar er zijn dus ook mensen die je goed kunnen bepalen bij bepaalde waarden, bijvoorbeeld om ‘recht te schrijven’.

Recht schrijven. Dat heb ik deze week gedaan: alles opschrijven wat me is geadviseerd en daar naar handelen. Het kostte enig lef, maar ik ben er gewoon in alle rust voor gegaan. Van recht schrijven naar recht handelen. En het gaf resultaat.

Deze week heb ik weer naai- en verstelopdrachten in ontvangst genomen. Nu heb ik daar iets meer ruimte voor en dat geeft enige rust.

Ook heb ik twee broeken aangepast; een zwarte. Niet alles in het leven is zwart en daarom ben ik blij dat ik toch een andere kleur garen heb gekocht in bijna dezelfde tint als zwart, maar net niet. Dat geeft toch een andere kijk op deze broek en zo houden we het een beetje luchtig. Zo kun je je eigen accenten leggen bij je naaiwerk en zelf initiatief nemen.

Je kunt je het beste maar zo aangenaam mogelijk maken in het leven.

Bij elkaar thuiskomen. En bij iemand (of Iemand) die er ook onderdeel van mag zijn.

Het zijn zo van die waarden die iets extra’s geven aan het leven.

Ik ben blij dat ik rust heb kunnen vinden om enige zaken te orden. Misschien moet er iets heringericht worden, zodat er een nieuw werk ontstaat.  Die tijd komt vanzelf.

Ook die waar je een ‘bepaalde kwaliteit van rust’ kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *