Geplaatst op Geef een reactie

Terug naar het gewone leven

Terug naar het gewone leven. Daar wordt duidelijk wat je moet gaan doen.

Deze week heb ik even gewerkt met hele dunne stof. Dat was gelukkig erg ontspannend na een dag van inspanning.

Mijn bedrijfsplan laat ik voorlopig nog onderin de bak liggen. Voorlopig ga ik eerst maar eens kijken hoe we hier verder gaan. In principe moeten we gaan voor een goede gezondheid en voor een krachtige economie. Daarbij moet elk persoon zijn/haar plaats innemen.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Je gaat gewoon verder waar je bent gebleven en dan ontvouwen de dingen zich vanzelf wel. Dat gebeurde in het verleden en dat gebeurt nu. We maken ons vaak zorgen over de lopende zaken in deze wereld, maar feit is dat we over het meeste niets kunnen zeggen c.q. geen invloed kunnen uitoefenen. Het beleid is bepaald, de trein dendert verder. Het is alleen zaak om op de juiste weg te blijven en daarbij in het midden blijven. Omkijken heeft geen zin; je moet verder.

Toch is het fijn dat er ook verrassende dingen gebeuren. Dat er vriendschappen zijn die iets toevoegen aan het dagelijkse leven.

Ondertussen loopt deze week alweer op z’n einde en weten we niet wat de komende week gaat gebeuren. Het is goed om vertrouwen te houden en je aan je belofte te houden. Want beloften hebben waarde. In ieder geval ligt er nog voldoende werk te wachten en – hoe lastig het ook vaak is – moeten we vaststellen dat we in een materiële wereld leven. En daarmee moeten we verantwoord handelen.

Ik wens iedereen dan ook een goede zondag toe en een mooie week die komt. Er is ons mooi weer beloofd voor de komende week en daarvan mogen we genieten. Als we daarbij het werk afkrijgen, is alles goed.

Ja. Terug naar het gewone leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *