Geplaatst op Geef een reactie

Succes, wat heb je eraan?

Je kunt het weleens denken. …… ‘Succes, wat heb je eraan?’

Het is goed om blij te zijn met succes en je mag dankbaar zijn als het goed gaat.

Maar toch. … Succes is betrekkelijk en gezondheid is een gegeven. Het leven gaat verder en daar maak je deel van uit. Elke dag heeft zijn eigen dingen.

Zo gaat het in deze wereld. Je kunt er geen afstand van nemen, maar je mag wel je eigen pad trekken. Dat is toch wel een vrijheid die ons gegeven wordt. In je gewone doen en laten mag je je eigen keuzes maken. En die maak je vanuit je hart. Je kunt ze dan later ook verantwoorden en met een ander er nog eens over spreken.

Het leven is geen machine en soms kan het drukkend of misleidend zijn. Eisen van klanten die het een en ander van je willen en waarin ik actie in moet ondernemen. Maar goed, het houdt me scherp tot nu toe. Een extra stap zetten in deze kan vaak geen kwaad en je wint het op een ander moment weer terug.

Het is goed om de tijd uit te buiten. Lezen is daarbij iets wat ik graag doe en ook iets nieuws proberen op bepaalde fronten kan een uitdaging zijn.

Met elkaar praten is belangrijk. Het geeft verbinding in deze jachtige wereld en ik draag hier mijn steentje aan bij. Vertrouwen opbouwen in de relatie met de ander. Soms kunnen ook je ogen opengaan voor zaken waar je eerst (nog) geen oog voor had. De kunst is misschien wel om het vast te houden.

Het waren weer enkele reflecties over de afgelopen week. Misschien kan ik binnenkort beginnen aan naaiwerk voor de herfst en datgene uit de kast te halen waarmee iets gedaan moet worden. Ik ben benieuwd.

Succes, wat heb je eraan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *