Geplaatst op Geef een reactie

De dagen tellen

Je kunt de dagen tellen. Dagen aftellen wanneer de school of studie weer gaat beginnen, wanneer je begint in een andere baan of wanneer je nog op vakantie gaat dit jaar.

Onlangs werd ik erbij bepaald dat de dagen geteld waren. Nog een dag en dan zal het wel klaar zijn. Het bleek niet zo te zijn.

Dan ga je toch wel even nadenken en ik constateerde maar bij mezelf dat ik niet goed geteld had. Je hebt altijd niet te zeggen hoe het leven gaat lopen. Dat was een eerste ingeving.

Je kunt ook leren de dagen te tellen. Bij jezelf nagaan of je het goede hebt gedaan in je leven of hoeveel dagen of jaren je nog te gaan hebt. Dat laatste weet ik niet en dat lijkt me wel goed. Het is af en toe wel zinvol om de dagen te tellen. Om terug te kijken op je leven en alles wat daarin is gebeurd. Het zijn een soort van meditatieve momenten.

We willen nog graag verder en hebben daarbij soms vastomlijnde plannen of idee├źn die uitgewerkt kunnen worden. Dan krijgt het tellen een berekend doel.

Tot nu toe houd ik me daar nog niet mee bezig. Ik denk dat het goed is om het lot te laten bepalen hoe verder. Dan worden verlangens vanzelf uitgekristalliseerd.

Het naaiwerk ligt te wachten; het is nog wel warm geweest de afgelopen week om van alles te gaan ondernemen op dat gebied en tijd is ook een factor. Ook zijn niet alle dagen van de week de zaken open die ik af en toe bezoek.

Vaak heeft het tellen een vooraf berekende focus. Maar soms denk ik dat dit het gewoon is. We willen het vaak beter hebben, maar is beter daadwerkelijk beter?

De dagen tellen. Het kan geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *