Geplaatst op Geef een reactie

Mooie connecties

Iemand deed laatst deze uitspraak. ‘Mooie connecties!’.

Het is leuk als er iets ontstaat tussen mensen, een verbinding. Er zijn verschillende verbanden tussen mensen en het is goed om te beseffen dat je in een netwerk zit. En om respect voor elkaar te hebben in dit netwerk en er voor elkaar te zijn.

Deze week was in Arnhem en omgeving de herdenking van de operatie Market Garden in 1944. Ik ben hier niet geboren, maar ondertussen ontroeren me sommige verhalen en gebeurtenissen. Het is ook indrukwekkend dat veel mensen zich inzetten om deze herinnering levend te houden.

Inderdaad, herdenken. Belangrijk ook om te zien dat er telkens nieuwe initiatieven ontplooid worden en dat er mensen zijn die hun verhaal kunnen vertellen.

Ja, wat heeft dit met naai- en verstelwerk te maken?

Niet veel op het eerste gezicht. Het naai- en verstelwerk is iets wat op de achtergrond gebeurde en nog steeds gebeurt. We leven allemaal in een economie en nemen daar onze plek in. Treffend was ook dat ik een artikel las over bedrijfskleding voor vrouwen. Welke kleding draag jij het liefst en hoe wil je je presenteren op je werk? Dat zijn thema’s waar ieder zich mee bezighoudt of zich mee bezig kan  houden.

Je moet de boel niet gaan opblazen, maar het is ook belangrijk dat je kleding draagt waar jij je comfortabel in voelt; waarin jij je thuis voelt. Want dat is waar we allemaal naar verlangen…… een soort thuiskomen.

Dan kom je vanzelf op je plek terecht.

En of je nu digitaal thuis werkt, op kantoor of elders; mooie connecties kun je overal opdoen. Het zijn vaak meer toevallige ontmoetingen waaruit iets groeit. Groeien gaat meestal vanzelf. Natuurlijk doe je de inspanning die bij je past maar de basis blijft toch vertrouwen.

Begin maar met ‘het kleine’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *