Geplaatst op Geef een reactie

De dagen worden korter

De dagen worden korter en de nachten langer. Het is belangrijk om goed uitgerust te zijn om de dag vol vertrouwen tegemoet te kunnen treden.

Er is weer meer ruimte voor het ondernemen van activiteiten al heeft het allemaal een prijs. En vooral het laatste kan soms iets met je doen. Het zit hem ook in het maken van keuzes; een soort crisis blijkbaar.

De economie moet ook draaien en ik mag dankbaar zijn dat ik mijn plekje daarin kan innemen.

De beste uren van de dagen in de werkweek geef ik extern weg – buitenshuis – en als het donker is, heeft het naaien voor mij niet zoveel zin meer.

Het onderscheid tussen de kleuren garens wordt in de schemer lastiger. Soms vind ik het nog wel even leuk om in de avonduren iets te doen, maar veel wordt het niet meer momenteel. Bovendien moet ik deze nieuwe (werk)kamer nog verder gaan opknappen en inrichten. Goede verlichting is een punt van aandacht.

Mijn naaiwerk vindt nu dus vaker plaats aan het einde van de middag of aan het begin van de avond. Het is wat het is. Ik hoop dat ik mijn beloftes kan nakomen inzake het naaiwerk; de dagen worden ook kouder. En dat betekent: tijd voor de winterjas. Zelf heb ik altijd geleerd om na de herfstvakantie de winterjas aan te trekken.

Afgelopen donderdag was ik de hele dag weg en toen ik ’s avonds thuis kwam, was het donker. Ik had geen zin meer om nog enig werk thuis op te pakken. Het is ook belangrijk om tijd te nemen om te ontspannen; om niets meer te hoeven. Dan is het wat het is en wat geweest is, is geweest. Je hoeft daarop ook niet meer terug te komen.

De dagen worden korter.

We zullen zien wat er komt. …..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *