Geplaatst op Geef een reactie

Gesprekken in ‘real life’

Enige tijd geleden had ik enkele gesprekken met mensen die spontaan in mijn leven kwamen. Gesprekken in ‘real life’. Het waren soms ook discussies en in die gesprekken merk je ook dat het je verder brengt. Het is soms ook aangenaam tijdverdrijf, want dan duurt het wachten minder lang. Gesprekken kunnen opbouwend gevoerd worden; dat vind ik wel een waarde.

Zelf vind ik het nu lastig om belangrijke keuzes te maken dus kies ik ervoor de omstandigheden aan te zien.

Deze week had ik een klant aan de telefoon en ik wist werkelijk niet wat ik moest antwoorden. Het kan zijn dat je iets wilt oppakken, maar op dat moment kon ik de tijdspanne niet goed duiden. Ook een prijsopgave was even lastig. Het is even niet anders.

Voor een klant heb ik een jeans korter gemaakt met behoud van de originele zoom. Het is niet iets wat ik op een opleiding heb geleerd, maar op internet is veel te vinden tegenwoordig. Het plezier van ondernemen is dat je je eigen keuzes kunt maken en hebt om je eigen werk in te delen en om je eigen prijs te bepalen. Het geeft een soort van autonomie waarin je kunt functioneren in de samenleving.

Het juist formuleren van zinnen met de juiste woorden is niet altijd gemakkelijk. Soms wil je gewoon iets zeggen, maar dan vraag  je je af of het wel ‘correct’ is. In bepaalde situaties hoort een zeker taalgebruik (of niet). Maar toch halen gesprekken in ‘real life’ het niet bij de geschreven woorden op o.a. social media. Ze zijn sneller vervlogen, maar misschien blijven ze wel langer in je hart. Het laatste is ook zeker onderhoudend op z’n tijd, maar de gesprekken in het echt zijn … tja, hoe zal ik het zeggen ….. plezieriger?

Dan gebeurt er wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *