Geplaatst op Geef een reactie

Het recht is het enige

Dat las ik de afgelopen week. ….. ‘Het recht is het enige wat we hebben.’ We hebben niet zoveel in deze wereld. Of, we kunnen wel veel hebben, maar het meeste zullen we hier achter moeten laten. Misschien wel alles.

Het is misschien ook wel een geruststelling. We nemen elkaar zo vaak de maat en gaan herkenning zoeken bij elkaar om erbij te horen. Dat is een goede zaak.

Maar goed, het recht. Het is een doorgaande zaak. En dan kan het schuren langs de randen van het mogelijke hier in dit leven; je mag toch weten dat je het recht hebt. Er zijn ook mensen die recht gaan halen.

Deze week heb ik twee panden vastgezet met enkele handsteekjes. Ik heb zo min mogelijk steekjes gebruikt; voor het geval er een ‘bobbel’ zou ontstaan. Dat zou jammer zijn van deze mooie top.

Zoals ik eerder zei: ‘Less is more.’

De klant heb ik de top laten passen. Achteraf ben ik daar blij over, omdat een top gedragen moet worden. Als ik dan puur op het patroon was afgegaan, zou het een technisch verhaal zijn geworden. Nu heeft het een ‘persoonlijke touch’ meegekregen.

Ik probeer maar eens meer te schrijven over hoe het daadwerkelijk is. De ‘struggle for life’ in allerlei banen om inkomen te verwerven en daarnaast het naaiwerk. Het meeste wat me de afgelopen week bijbleef was dat iemand zei dat ik de eer aan mezelf hield.

Is dat wel zo? Of doe ik gewoon datgene wat mij het beste lijkt in deze maatschappij? En wat is die eer dan?

In ieder geval hoef ik niet bang te zijn wat de toekomst gaat brengen als ik de bakens weer ga verzetten. Want dat laatste is onvermijdelijk. Ik weet dat het recht meegaat. Het recht is het enige namelijk wat we hebben.

Een prachtig bloempje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *