Geplaatst op Geef een reactie

Roekeloos geld uitgeven

We doen het allemaal graag …. roekeloos geld uitgeven. Of met geld smijten als dat mogelijk is. Er zijn mensen met veel geld die dan ook veel kunnen uitgeven.

Onze economie draait erom.

Onlangs werd ik bepaald bij een verhaal van een vrouw die roekeloos geld had uitgegeven en het product wat ze had gekocht werd in de ogen van sommigen verspild. ‘Maar’, zei een persoon tegen haar: ‘Het zal niet vergeten worden wat je hebt gedaan.’

Dat is toch prettig dat het niet vergeten zal worden. Jouw geldsmijterij wordt niet vergeten. In deze periode waarbij we – zoals het lijkt – moeten herstellen van economische schade die is geleden vanwege de huidige crisis, klinkt zoiets als muziek in de oren.

Ja, wat heeft dat nu met naaiwerk te maken? Nou, deze week heb ik een bestelling gedaan bij een fourniturenwebshop. Ik merk dat het lastig is dat wanneer ik moet werken ik niet naar de markt kan voor fournituren.

En na enkele ‘omzwervingen’ in de stad is het er dan toch van gekomen. Ik heb drukknopen kunnen vervangen van een jas. De juiste knopen waren niet voorhanden in de stad, dus heb ik ze online kunnen bestellen.

Ik was enigszins vertwijfeld of ik de oude knopen zonder schade aan de stof los zou kunnen krijgen, maar dat viel mee. Nou, ook niet echt, want ik merk dat het geen routinewerk was. Nadat ik alle  gereedschap bij elkaar had, en de klus geklaard was, waren we een uur verder.

Ja, zo hebben we weer iets nieuws gedaan. En dat is altijd leuk. Zonder stroom.

Ik heb een nieuw woord geleerd, maar dat laat ik nu in het midden. Belangrijk is dat er geld verdiend kan worden om van te leven. En af en toe roekeloos geld uitgeven. Dat kan dus blijkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *