Geplaatst op Geef een reactie

Proberen om door te gaan

Dat is de intentie. Hierbij worden altijd fouten gemaakt; het leven is nu eenmaal ‘vallen en opstaan’. Toch valt hier niet lichtvaardig over te denken. En dan toch moet je proberen om door te gaan.

Sommige crises duren lang; erg lang. Je kunt daarbij denken aan een schuldvraag. Maar zolang die vraag niet geformuleerd of gesteld wordt, kan deze ook niet beantwoord worden.

Het is daarom zaak goed voor jezelf te zorgen. Op maandagochtend heb ik de week afgetrapt en ben eerst naar buiten gegaan om in de tuin te gaan werken.  Enige beweging en buiten zijn is goed, ook voor het mentaal welbevinden. Ja, ik zeg weleens dat ik graag meer tuin zou willen hebben; maar misschien wordt het leven c.q. de wereld dan wel minder vol. We gaan het zien.

Zo nu en dan is het goed om nieuwe wegen in te slaan. Het kan een aarzeling zijn, maar als je ergens al langer tegenaan hikt, is het goed om licht op de zaak te krijgen. Dus ben ik benieuwd wat het vervolg wordt.

Het was prettig om deze week weer eens op de fiets naar de stad te gaan en een markt te bezoeken. Ik heb weer enig werk geordend en het is leuk om met mensen in gesprek te gaan. Dat kost ook tijd en energie, maar het is goed om er voor elkaar te zijn. Feitelijk is dat ook genieten, gezelligheid. En gezelligheid kent daadwerkelijk geen tijd. Zo heb ik dan deze week ook een beetje vakantie gehouden. Dat is het voordeel van ‘eigen baas zijn’: je hoeft misschien niet zoveel te plannen.

Je hoeft niet teveel te doen in het leven; het moet ook gezellig blijven. Ook dan is het proberen om door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *