Geplaatst op Geef een reactie

Een valse start

Het kan gebeuren dat je iets in de schoenen krijgt geschoven. Misschien geeft de een het door aan de ander, maar zulke klanten ben je liever kwijt dan rijk. Die je een valse start geven.

‘’Waarom doen we dit elkaar aan?” Ik moest eraan denken en het was een vraag van een oud-collega inzake een economisch-maatschappelijk probleem in Nederland. Ik heb geen oplossing voor dit probleem. Of: “Moeten we wel in problemen blijven denken?”

Komt niet alles zomaar op je pad? Het antwoord is even gemakkelijk als de vraag stellen. Het leven is vaak ook niet eenvoudig en er zijn allerlei voorzieningen die het leven in een bepaalde ‘vaart’ duwen. Vaak noemen we dit ‘welvaart’; we hopen natuurlijk ook dat het de goede kant opgaat c.q. dat het ‘wel vaart’.

Dat blijft een wens voor iedereen en misschien is het ook wel de focus die je moet aanbrengen in je leven. Het ‘wel varen’. Dat is vaak niet gemakkelijk en soms meer geluk dan wijsheid. Misschien moeten we het daarvan ook hebben. Er zijn enkele waarden die een houvast bieden, maar dit hoeft niet gepaard te gaan met welvaart. Toch heb ik in het verleden een keer gehoord dat het goed kan gaan. Blijkbaar ook zonder enorme welvaart.

Of zit er nog iets anders achter? Het was leuk deze week enkele opdrachten af te ronden; ook zit er wel een discipline achter. De temperaturen buiten zijn iets gedaald en dat heeft dan ook weer gevolgen in de keuzes die je maakt in je werk.

En als mensen je een valse start geven, wordt niemand vrolijk.

Eigenlijk kan het me niet schelen; ‘ze doen maar’. Het leven gaat toch wel verder. Misschien hebben we allemaal een valse start in het leven en proberen we het beste ervan te maken. In elk geval is het morgen ‘rustdag’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *