Geplaatst op Geef een reactie

In die nacht

In die nacht waar niemand slapen kan, is de knop volledig omgedraaid. Het is een zin uit een verhaal dat ik onlangs hoorde en het lijkt erop dat dit is gebeurd vorige week.

We weten niet wat er op ons staat te wachten in het leven; veel mensen speculeren het een en ander – net zoals ze dat op de beurs zouden doen als ze geld hadden – maar niemand weet de uitkomst.

Het principe dat je als je van iemands brood eet, zijn/haar woord spreekt, klopt wel. Zo heb ik de afgelopen week iets gemaakt op een vrije dag – ik gun mezelf een keer per week een dag vrij. Soms wel vaker, want er is altijd wat te doen.

En dan ben ik blij dat qua temperatuur enigszins is afgekoeld, want werken in de ochtendhitte is niet altijd aangenaam op enkele vierkante meters. In huis; binnen. Ja, ik zal er ook wel aan moeten wennen dat ik veel tijd van mijn leven binnen zal slijten; het is mij gegeven.

Het was leuk dat ik deze week met iemand ‘Le Quartorze Juillet’ kon vieren. Ik merk dat ik niet ben van al die liedjes die erbij horen (ken ik niet) maar een feestje is altijd goed, natuurlijk. Dan merk ik dat ik zelf toch meer ‘anti-revolutionair’ ben; het hoeft allemaal niet zo. Of toch wel?

Nee, in mijn optiek is het: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

In die nacht. …… Het waren vaak warme nachten de laatste tijd. Tijd genoeg om na te denken. Gelukkig komt er nu enige afkoeling, want met dat warme weer valt misschien niet zo goed te leven. Of juist wel?

Ik ben voornemens binnenkort de boeken in te duiken over coupeverwerking; een interessant vak. Opfrissen van enige kennis is niet verkeerd en wellicht nuttig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *