Geplaatst op Geef een reactie

Over nieuwe wegen

Het kan verkeren. … Deze week reed ik over nieuwe wegen. De wegen lagen er al langer, maar voor mij was het de eerste keer dat ik er overheen kwam.

het was een uitdaging. Onlangs werd ik nl. aangegrepen door een gesprek wat ik zag op de tv. Het ging over wegen en over racen. Het schijnt niet de bedoeling te zijn dat we in het leven racen, maar we doen het vaak toch. Want je wilt jezelf laten gelden. Laten we het inderdaad maar niet letterlijk doen; het is gevaarlijk.

Elke dag wordt je weer geconfronteerd met het maken van keuzes. En iedere dag ga je weer op weg. Het is wel bijzonder dat we vaak niet weten wat de dag ons gaat brengen; het gewoon op weg gaan is al voldoende.

Ik wil nog even voortborduren over wat ik onlangs hoorde. .. je kunt ook iemand kennen in al je wegen. Het maakt het leven soms gemakkelijker en lichter. Je hoeft dan namelijk niet alleen te reizen.

Borduren. … Het is een handwerk. Je kunt het ook met naaimachines doen. Er zijn volgens mij verschillende technieken om een borduurwerk tot stand te brengen. Het is in elk geval een werk. Deze week heb ik een klusje gedaan met de naaimachine en uiteindelijk leek het bijna een borduurwerk. het ontbrak me verder aan creativiteit en visie om er iets anders van te maken. Dat wat ook niet de opdracht.

Het is heerlijk om bladeren in oude tijdschriften. Zo heb ik deze week gebladerd in tijdschriften over handwerken; met name borduurwerken. Het zou leuk zijn als het wat meer terugkomt. Soms zie je op social media ook wel berichten van mensen die workshops geven aangaande handwerken. Wil je iets moois maken, dan is het ook wel een investering.

Daarin moet je keuzes maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *