Geplaatst op Geef een reactie

Het eerst voorkomt

Hij kan ver teruggaan, deze uitspraak. ‘Waar iets het eerst voorkomt, dat is waarschijnlijk richtingbepalend.’ Deze week hoorde ik hem en heeft iets gedaan.

Soms is het een investering om een huis op te knappen en dan heb ik het nog niet over de inrichting ervan. Het vraagt zo nu en dan veel van ons, want je wil ook prettig wonen.

En dan is het goed om terug te gaan naar het begin. Zo heb ik deze week contact gezocht met een bedrijf waar ik in het verleden een tafel heb gekocht. Het was leuk om iemand te spreken die verstand van zaken heeft en mij precies kon vertellen wat zij gebruikten voor het onderhoud van bepaald meubilair. Ik ben blij dat ik gebeld hebt; anders was ik overgegaan op het gebruik van een ‘verkeerd’ product.

We denken vaak dat iets beter kan en in zekere zin is dat zo. Maar niet alles wat is opgebouwd of is geweest, is persé slecht. Je kunt gaan bouwen vanuit de basis.

Het was een bijzondere week met buitengewone verrassingen. Zo ben ik vanmiddag sinds tijden weer op de fiets gestapt om enkele boodschappen te doen; het was even prettig om alles op een rijtje te zetten. Soms moet dat ook als iets anders loopt dan dat je had gepland. Gelukkig zijn er dan waarheden waarbij je terug kunt gaan naar de basis en van daaruit komt er uiteindelijk weer rust.

Het was ook leuk om een telefoongesprekje te voeren. Het ging over slabbetjes en de soort stof ervan. Persoonlijk vind ik de slabbetjes op internet klein voor dagelijks gebruik, maar ze lijken me wel geschikt om mee te nemen voor onderweg voor bv. een babyhapje. Wie weet waar ze nog eens terechtkomen.

‘Waar iets het eerst voorkomt’. …….. Dat kan een zoektocht zijn.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *