Geplaatst op Geef een reactie

Vallen en opstaan

De zon scheen volop; het was deze week vallen en opstaan. Dat is nu eenmaal gebeurd en daarmee moest ik verder. Het gaf enige beperkingen en een pijnvolle geschiedenis; soms is het nu eenmaal ‘lijden en last’.

We moeten het ermee doen.

Er zijn dingen die ik wel leuk vind tegenwoordig. Het aanwezig zijn (werken) in een meer natuurlijke omgeving dan in de stad is er een van. Genieten van de zon, de schaduw van de bomen en glinstering van de zonnestralen op de bodem. Een groot contrast daarbij is het schijnen van zon op tegels en op beton.

Deze week heb ik op een dag een zoom gezet in een ‘vintage’ t-shirt. Het shirt was gekocht op vakantie en het kan ook na de vakantie achteloos weggeworpen worden. In dit geval heb ik het shirt een tweede leven gegeven. Misschien wordt het vaker gedragen en dan zit er nu een nette zoom in.

Er is zoveel kleding op deze wereld. het is leuk om te zien dat daarin ook gehandeld wordt; met name ook met ‘upcyclede’ items. Het is een goed voorbeeld. Het lijkt me goed om spaarzaam te zijn met kleding. Misschien kun jij ook soms kleding een tweede leven geven.

Vallen en opstaan. Sommige patronen en gedachten komen terug in het leven en het beste is om een en ander te accepteren. ‘Je wordt wie je bent.’ Iemand zei dat in het verleden tegen mij en toen haalde ik de schouders erbij op. Achteraf bezien was het misschien wel gezegd ‘van hart tot hart’. Ik merk dat ik het soms wel prettig vind om te ‘worden wie je bent’. Het geeft groei en daarmee kom je vooruit.

Met dank aan de mensen die me hebben geholpen met opstaan en om verdere stappen te zetten in het leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *