Geplaatst op Geef een reactie

Op je post blijven

Hier werd ik onlangs bij bepaald: ‘Op je post blijven.’ Het komt doordat er een bepaalde gebeurtenis in het leven heeft plaatsgevonden, waarbij ik in een bepaalde positie ben terechtgekomen. De gevolgtrekking hieruit is: ‘Op je post blijven!’

Dat vond ik wel een redelijke conclusie.

Daarbij ben ik in de gelegenheid dat ik nu meer kan lezen over ondernemers en hun (naai)vaardigheden. Ook heb ik me weer eens gebogen over mijn website en de activiteiten die er rondom plaatsvinden.

En het leuke is dat ik ook weer meer ben begonnen met naaien. Ik zat nog in een sollicitatietraject – solliciteren betekent dat je in een betere positie wilt terechtkomen – en had daarbij minder tijd voor naaiwerkzaamheden. Blijkbaar is de plek die ik nu heb goed. Dan is het ook leuk om weer iets voor een ander te kunnen betekenen en om nieuwe ideeën e.a. verder uit te werken.

Een betere positie verwerven is niet uitgesloten. Het is ook wel weer leuk dat het kan.

Blijven waar je bent. Je mag vooruitkijken, -denken en dromen. En niet willen blijven waar je bent; je kunt veranderen. Je kunt dan tot de ontdekking komen wat jouw doel c.q. plek in deze wereld is. Dat is iets waar ik de afgelopen week bij stil heb gestaan. Je komt dan vanzelf verder de dag door en deze kan vol verrassingen zitten. Nee, ‘ik hoef niet meer te werken’. Er is  genoeg werk te doen en het is ook wel prettig om je eigen tijd in te delen om het werk klaar te krijgen. De kleine gebeurtenissen in het leven of ‘de kleine dingen’ zijn dan niet vanzelfsprekend, maar krijgen aandacht. En er is tijd om tot rust te komen: altijd goed.

Dus, ‘op je post blijven’.

Nog niet zo slecht bedacht; het leven zit vol verrassingen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *