Geplaatst op Geef een reactie

Ondernemers moeten werken

Het is onlangs gezegd en geschreven: ‘Ondernemers moeten werken aan oplossingen en zorgen dat ze geld verdienen!’. Dat was voor mij wel even weer een ‘hart onder de riem’.  Ik heb nu geen problemen die moeten worden opgelost. Het is goed om erbij bepaald te worden dat er gewerkt moet worden.

‘En als er niet meer gewerkt kan worden, dan moet er gezorgd worden.’

Het moet allemaal wel blijven passen en soms merk ik dat ik een vraag krijg waarbij ik wel heel veel moet gaan investeren. Uiteindelijk is het niets meer geworden, denk ik. De klant zal wel een juist voorgevoel hebben gehad.

Ik denk dat het goed is dat we met z’n allen ons land beter maken, maar ‘bij je leest blijven’ is ook een ding. Het is goed om een tweede mijl mee te gaan, maar op langer termijn misschien niet haalbaar. Dan is dat ook goed om naar de klant te communiceren, indien nodig.

Mensen kunnen leuke ideeën met zich meebrengen die verder uitgewerkt kunnen worden.

Op tijd stoppen is ook goed om tijd te nemen voor ontspanning. Ik ben al enige tijd begonnen met werken met zijde en katoen. Een bijzondere combinatie – al zeg ik het zelf. In elk geval niet een die vaak voorkomt. Dat doe ik rustig aan, want ik wil dat het product goed wordt afgerond. Daarbij moet – of kan ik – constateren dat er soms erg ad hoc gereageerd en gehandeld wordt in mijn naaste omgeving. Het beste is dan ook om bij de dag te leven en zien wat er komt. Dan ben je ook flexibel.

Dus wanneer mijn producten (project) klaar is? ……… Ik kan het u niet vertellen. Feit is dat het ook prettig is enige tijd voor jezelf te hebben om tot rust te komen.

Ondernemers moeten werken. ……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *