Geplaatst op Geef een reactie

Er is geen plan

Dat hoorde ik ze laatst zeggen: ‘Er is geen plan.’ Vaak krijg je iets toebedeeld waar niet echt een plan achter zit; je zit ermee en je moet er mee verder. Is het erg als er geen plan is?

Ik weet het niet.

Het is goed om de zaak ‘over te geven’; niet zelf de uiteindelijke regie willen bewaren als het niet duidelijk is. Ook de regie pakken als het nodig is en als het kan. Vaak komt van het een het ander als je bepaalde keuzes maakt. En zo kom je ook verder.

Onlangs ben ik met o.a. enkele vriendinnen naar een kringloopwinkel geweest. Het is leuk om af en toe te neuzen in dat soort zaken om iets te ontdekken wat je nog zou kunnen gebruiken of wat bij je past. Er zijn zeker spullen met herkenning en je kunt er iets vinden dat past bij je stijl of een ding waarop je verder wilt borduren. Deze producten zijn niet altijd beschikbaar in een reguliere winkel.

Langzamerhand ben ik maar weer begonnen met produceren. Een startproject vanuit een leuk idee heb ik uitgewerkt. Het is nu klaar en het gaat de verkoop in. Misschien vindt iemand het leuk. Ook ga ik iets meer aandacht besteden aan de verzending van artikelen via de webshop. Op het vlak van e-commerce valt mogelijk enige winst te halen. Steeds meer wordt er digitaal gewinkeld en als het kan, wil ik daarin meegaan. En dat kan zeker.

Ook heb ik een kleine stap gezet inzake communicatiemateriaal. Het zijn maar kleine stapjes, maar er is nu meer rust in huis om een vervolg te geven aan activiteiten. En het beste is om veranderingen toe te laten.

Er is geen plan. Nee, er is nog geen ondernemingsplan.

Ondertussen merk ik ook dat vanzelf iets kan ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *