Geplaatst op Geef een reactie

De beste besluiten

De beste besluiten worden in onwetendheid genomen. Dat begreep ik onlangs toen ik aan het lezen was.

We krijgen veel mee in het leven en adviezen van mensen kunnen op een bepaald moment weer terugkomen in je geheugen. Daar kun je het beste maar naar luisteren. Net zoals je dat destijds gedaan hebt. Het is bijzonder hoe dat werkt.

Wellicht heeft het te maken met het feit dat ik de afgelopen week een gesprek had waar enige gemeenschappelijkheid naar voren kwam. Toch heeft elk van ons zijn/haar eigen keuze gemaakt met bijbehorende motivatie. Je kunt de motivatie van een ander niet wegen, denk ik. Ieder maakt zijn/haar eigen keuzes in het leven met achterliggende gedachten. Zelfs die gedachten van de ander zijn onpeilbaar. Ze zijn er gewoon.

Mensen zijn vaak wel eerlijk tegen je. Of ze dat zijn vanuit hun professie of vanuit vriendschap; eerlijkheid duurt het langst.

Deze week heb ik een bijzonder product gemaakt, al zeg ik het zelf. Soms (of vaak) mag ik een beetje improviseren en dat heb ik dan nu ook maar gedaan. Ik hoop dat het kwalitatief voldoet; het is geen coupeusewerkstuk. Maar toch leuk dat je vaardigheden die je leert tijdens een opleiding kunt toepassen in ander werk. Kwaliteit leveren is belangrijk. En af en toe een beetje elegantie toevoegen geeft meerwaarde.

De week is snel gegaan; ik ben dankbaar dat ik geen tegenslagen in mijn werk heb hoeven ervaren. Tegenslagen incasseren is een ‘must’, maar het naaiwerk heb ik naar behoren kunnen afronden.

Zolang je verder kunt, ga je verder. Vandaag was het een goede dag om in de tuin te werken. Dus laat de regen nu maar komen; dat is goed voor de natuur.

De beste besluiten worden in onwetendheid genomen. Misschien is dat ook maar het beste; de rest volgt vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *