Geplaatst op Geef een reactie

En vrij handelen

Enige tijd geleden alweer was het Koningsdag en dat was een dag om niet eens stil te staan bij al de wereldproblemen die we moeten oplossen en wat ons toch niet lukt. Gewoon een dag feestvieren en vrij handelen. Dat past waarschijnlijk wel bij ons land en bij ons mensen.

Ik hoorde van hem dat hij wil voortbouwen op de traditie. Een traditie is om te werken; een gebruik dat van de ene generatie wordt doorgegeven aan de andere. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je in een baan blijft. Het is een goede gewoonte om je in te zetten voor de ander, je talenten en vaardigheden inzetten om geld te verdienen.

Een dagje ontspanning past daar zo af en toe ook tussen. Nu het mooier weer wordt, was het leuk om erop uit te trekken. Naar buiten, ‘de paden op, de lanen in’. Het is genieten van al de bloemenpracht die omhoog schiet uit de grond.

Deze week heb ik tijdens een fietstocht enkele takken fluitenkruid geplukt en deze thuis op de vaas gezet. Het was even genieten; die beleving kan de mens al goed doen.

Dat valt ook onder ‘vrij handelen’. Zelf weten wat je doet en ook zelf bepalen op welk tijdstip je een klus gaat uitvoeren.

Het kan zijn dat er zomaar een trap geschuurd wordt. Dingen kunnen dan door elkaar heenlopen. Toch mag ik dankbaar zijn dat er gewoon ruimte is om werk gestalte te geven.

Ik denk dat we daar met z’n allen mee verder moeten. Ons werk gestalte geven. Daarbij kan het goed zijn af en toe iets nieuws te proberen en kijken hoe dat gaat uitpakken. Hierbij hoef je niet van gebaande paden af te wijken.

Een dag feestvieren en vrij handelen. Twee elementen die bij elkaar kunnen passen in het leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *