Geplaatst op Geef een reactie

Aan het licht komen

De afgelopen zomer toen het zo heet was, heb ik een boodschappentas gehaakt van restjes katoen. Het was een uitprobeersel en sinds enige tijd neem ik hem mee om – onder andere – appels te kopen. Het zijn niet mijn favoriete kleuren waarmee ik de tas heb gehaakt en ook is hij enigszins lang. Dat komt, omdat ik heb gewerkt met restjes.

Je kunt met handwerken je geld verdienen. Vorig jaar las ik een artikel in een tijdschrift over iemand die dat deed. Nu zag ik laatst in een winkel dat er gehaakte tasjes te koop aangeboden werden. En ik heb ze eens globaal bekeken en met de verkoopster kreeg ik een aardig gesprek. Waar een gehaakt tasje al niet goed voor is.

Misschien is het leuk dat creatieve ideeën en werken van mensen aan het licht komen en dat ze daarmee hun geld kunnen verdienen. We kopen alles zo snel in een winkel, maar zelf kun je meer dan je denkt. Helaas heb ik niet veel tijd om al die winkeltjes te bezoeken.

De afgelopen week had ik een leuke verstelopdracht. Ik heb een dure jas – die was uitgescheurd vanwege een ongeluk – opnieuw ‘in de steigers’ gezet. Perfect passend bij de klant die nu met een goed passende jas verder kan. Leuk dat een klant weer tevreden is.

Fijn dat het zo kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *