Geplaatst op Geef een reactie

Naar achteren

Zo werkt het. Je werkt van voren naar achteren. En daarbij blijf je binnen de perken. Aangewezen of in overleg. Leuk was het om te werken in het groen.

Ja, het ‘wonderlijke’ is geschied. Ik heb een nieuwe baan gekregen in een naaiatelier. Daar mag ik leren meehelpen met de vervaardiging van gordijnen. Niet dat het eenvoudig was om te beginnen. Nee, de machines daar zijn toch van een iets andere uitvoering dan een huishoudelijke naaimachine waarop ik thuis mijn werk nog doe. En de werkplek thuis is toch iets krapper dan de ruimte die ik daar heb gekregen.

Ik heb overwogen een industriële machine aan te schaffen, maar blijkbaar ga ik niet over een nacht ijs. Je kunt je ook door diverse mensen laten adviseren. ‘Door veel raadgevers komen goede plannen tot stand.’ heb ik ooit gehoord.

Het past.

En zo werkt het. Je werkt van voren naar achteren – net als in het groen – en daarbij blijf je binnen de perken. Ja, elk leven heeft een prijs en economisch moet je gaan voor daar waar je het beste op je plaats bent.

Daarbij geef ik mijn ‘thuisatelier’ niet op. Ook al heb ik niet zoveel ruimte als waar ik nu aan de slag ben gegaan, toch wil ik mijn werkende leven hier thuis niet afsluiten. Omdat ik het leuk vind. En, omdat er nog ideeën en opdrachten zijn die uitgewerkt kunnen worden. Sommige zaken worden afgesloten, maar daarvoor komt iets anders terug.

Zo gaat het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *