Geplaatst op Geef een reactie

In het begin van de zomervakantieperiode

Het is in het begin van de zomervakantieperiode dat ik deze blog schrijf. Ik heb geen idee hoe het verder gaat met mijn werk buitenshuis en in huis heb ik deze week een rolzoom genaaid in een jurk. De stof die bewerkt moest worden was een kanten stof. Ik ben wel bij dat ik een lockcursus heb gevolgd, want altijd het wiel opnieuw uitvinden is ook geen pretje. Het was even spannend met het kant hoe het zou (uit)pakken, maar het heeft een enigszins chique resultaat opgeleverd.

Ik hoop dat de klant het kan gaan waarderen; anders moeten er andere potten bij het vuur gehaald worden.

Eenmaal weer terug op mijn stoel vroeg ik mij af waarom ik dit toch allemaal doe. Soms zijn de werken niet heel erg gemakkelijk en sommige kunnen de hoofdprijs niet meer dragen. Toch heb ik deze week een broek ingenomen in de taille. Ik merk dat ik het gewoon wel leuk vind, een opleiding heb gevolgd dus enige interesse zal er wel achter zitten. En daarnaast mag ik blij zijn dat ik het gewoon kan. Niet iedereen heeft deze vaardigheden ontwikkeld en ook ik heb niet allerlei vaardigheden ontwikkeld. Je doet toch waar je goed in bent.

Het was ook leuk om deze week bezoek te ontvangen. Dat doen we niet zo vaak en dan is het leuk dat hiervoor tijd en ruimte is. Ook in deze periode waar we ons in een tijdvak allerlei dingen hebben moeten ontzeggen en waar nu langzamerhand onze weg weer open ligt.

Het is in het begin van de zomervakantieperiode. We weten niet wat deze zomervakantie ons gaat brengen, maar feit is wel dat we vaak het meest genieten van het samen zijn. Het leven is een geschenk en we hebben vrijheid om het te leven zoals we dat willen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *