Geplaatst op Geef een reactie

Iets onder het kleed schuiven

Het was prettig om te bedenken dat ik (opnieuw) voldoende tijd zou hebben om mijn naaiwerk onder handen te nemen. Dat was een moment; nu zijn we een stap verder. We zijn bezig geweest met een nieuw kleed en daar doet de titel van deze blog ook aan denken: iets onder het kleed schuiven.

Niets lijkt wat het is. Soms kun je zo druk met van alles zijn dat het erop lijkt dat het werk thuis onder het kleed geschoven wordt. Maar het ligt open en bloot op tafel. Soms wordt het aan de kant geschoven door routinewerkzaamheden in de huishouding. Maar het kan weer gemakkelijk recht gelegd worden.

Ik ben aan een klus begonnen die nogal gecompliceerd is. Het leek me een mooie uitdaging en de aanhouder wint.

Daarbij is het handig om ‘stap voor stap’ de ‘klus te klaren’. En daarbij heb ik handleidingen waaraan ik mijn werk kan toetsen. In het verleden heb ik verscheidene malen een dergelijke klus geklaard, maar dat lijkt lang geleden. Het wordt dan ook wel spannend als ik de zaak op de rit heb. Want naar mijn idee ben ik nog met de voorbereidende werkzaamheden bezig.

Maar goed.

Er zijn klussen (projecten) die jaren duren en deze mag ook mee in het rijtje. En soms komt er een ad-hoc-klus tussendoor en dan pakken we die op. En dan komt er nog een ander werk dat we dan ook maar weer aannemen, omdat de betreffende klant in de buurt woont.

Ja, door de dag heen sta je voor veel keuzemomenten. De conclusie is dat je het beste je werk maar gewoon goed kunt doen; waar en wat dat ook is. En je hart volgen.

Dan ga je uiteindelijk niets onder het kleed schuiven en raken dingen niet in de vergetelheid.

Het staat geschreven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *