Geplaatst op Geef een reactie

Iets achter de hand

Ja, en dan ben ik altijd weer blij dat ik ‘iets achter de hand’ heb. Misschien breidt het ‘iets’ zich uit. Er zit mogelijk potentieel in.

Momenteel dacht ik een tweesporenbeleid te hanteren. Kies ik voor links of rechts? In ieder geval is het goed om in het midden van de weg te blijven lopen. Je komt er werkenderwijs erachter wat je graag doet en wat je minder sterke punten zijn. Dat heb ik de laatste tijd ontdekt. Ik merk dat ook loopbaantrajecten en gesprekken invloed hebben in je keuzes die je maakt. Je wordt zo bevestigd in dat wat je doet. Jij bent uiteindelijk de persoon die de keuzes maakt in je leven.

Het naaiwerk ligt te wachten op een moment dat er weer meer ruimte is en het valt niet altijd mee om op afstand een juiste prijs te bepalen. Dus dan zeg je maar iets.

Glad ijs

Dat is gemakkelijker geworden, omdat ik minder het gevoel heb me op glad ijs te begeven. Ik  kan het beter onderbouwen. Iets nieuws beginnen is altijd spannend, maar er komen tijden dat het went. Het went om door te gaan aan iets waaraan je bent begonnen en twijfel is niet nodig. Gezonde twijfel is altijd goed; je kunt niet met oogkleppen op door de wereld gaan.

Een rustmoment kan zinvol zijn om bepaald te worden bij het feit dat mensen kunnen zien; dat ze het licht hebben gezien wat op hun weg schijnt. We kunnen niet oordelen over anderen; wel is het goed om elkaar te sterken in het leven.

Het is goed om je thuis te weten op de plek waar je bent. Het is ook fijn als je enthousiast welkom geheten wordt; dat het gewaardeerd wordt dat je ergens bent. En soms is dat thuis een andere plek dan waar je vroeger was. Het zal dan wel beter zijn c.q. de bedoeling zijn.

Ik ben blij dat ik iets achter de hand heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *