Geplaatst op Geef een reactie

De hemel in handen hebben

Het was een uitspraak van de voetballer Diego Maradona. De hemel in handen hebben. In een wedstrijd was hij zo behendig met de bal dat hij succes had. “Die dag voelde ik dat ik de hemel in mijn handen had.”

Treffend hoe iemand de hemel op aarde kan vinden. Er zijn verschillende manieren om de hemel op aarde te vinden.

Het leven blijft een wikken en wegen. Een traject van zoeken en vinden. Praten en wachten. Wegen en gewogen worden.

Deze week heb ik naaiwerk uitgevoerd en ben begonnen aan een klus waarmee ik (nog) niet zoveel ervaring heb. Dat moet misschien ook maar zo blijven. Ik hoop volgende week rust, tijd en ruimte te hebben om dit goed uit te voeren. Het zou leuk zijn als het voor de feestdagen in orde is. β€œDan zou het nu al in orde moeten zijn.”, zou je denken.

Ik plan mijn naaiwerk om andere zaken heen. En als er niets anders is, dan pak ik hier door met het naaiwerk. Er ligt genoeg en je wordt vanzelf in dingen bevestigd. Het is ook zaak om administratief de zaken op orde te hebben. Enige discipline hierin is wel vereist. Ooit heb ik begrepen dat er kracht zit in gewoontes.

Ja, misschien hebben we de hemel wel in handen en is het alleen een groeiproces. We komen er vanzelf achter. Net zoals met het gezaaide en gepote goed in de aarde dat ruimte krijgt om te groeien. Vaak hebben we geen tijd – of nemen we geen tijd – om te genieten van wat is gegroeid en voor we het weten, kan iets al vertrapt zijn.

Maar goed. Je komt erachter als je ruimte krijgt om te groeien. Sommige dingen gaan snel, andere langzaam of helemaal niet. In ieder geval kunnen we blijkbaar de hemel op aarde vinden.

Een verstelwerk(je).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *