Geplaatst op Geef een reactie

De toekomst is veilig

Waar je levensreis naartoe gaat; de toekomst is veilig.

Dat is iets waarvan je zeker mag zijn, gelukkig. Je kunt op plekken terechtkomen waarbij er keuzes gemaakt worden en waarbij jezelf ook keuzes maakt. ‘Tot hiertoe en niet verder.’ Soms mag je dankbaar zijn dat het is wat het is; het had ook anders kunnen lopen.

Omstandigheden kunnen je overstuur maken, desalniettemin mag je met beide benen op de grond blijven staan en met opgeheven hoofd verder gaan.  Voertuigen en apparaten moet je ten diepste leren kennen; ze moeten je een goed gevoel geven.

Deze week heb ik opnieuw verstelwerk in ontvangst genomen en een tas gepakt met een en ander dat moet gebeuren.

Het is leuk dat ik een berichtje kreeg van een enthousiaste klant van wie ik gordijnen had versteld. Ze hingen perfect! Ik had haar eerst verwezen naar een atelier in Duiven, maar dat leek haar te professioneel. Dat kan!

Het is goed om een in streven te zijn en niet elkaar beconcurreren. Ook dat is mogelijk; dat hoorde ik de afgelopen week. Het zal je vreugde compleet maken.

Het is wel een moedig uitgangspunt om deze eigen te maken. We willen soms iets bereiken ten koste van onze gezondheid of ten koste van anderen.

Werken kost inspanning. En het is mooi als je inspanning beloond wordt. Het kan een zoektocht lijken waar je vaardigheden het beste passen en waar dat ‘warme bad’ uiteindelijk is. Een baan kan financiële vastigheid geven en je eigenheid kan een aanvulling zijn in het team. Uiteindelijk begint de grip op de plek waar je nu staat.

Je kunt in penibele situaties terechtkomen, maar – zoals ik zei –  de toekomst is veilig. Het is goed om naar je hart te blijven luisteren, want daaruit zijn de gangen naar het leven.

Blijf het leven vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *