Geplaatst op Geef een reactie

Dingen die je gemakkelijk afgaan

Dingen die je gemakkelijk afgaan, doe je over het algemeen met plezier. Ik ben bij dat er enige lucht in mijn leven is gekomen.

Zo aan het einde van het jaar ging ik in het verleden weleens de balans opmaken. Nu moet je dat met een onderneming ook, maar dit was meer een balans hoe het afgelopen jaar was geweest. De positieve en de negatieve kanten; ofwel ‘minnen’ en ‘plussen’. Aan het einde van de middag (een paar uur) overzag ik het vel papier en concludeerde dat dit het leven was. Met de positieve aspecten ging ik verder, want die kon ik verder uitbouwen (of het waren eenmalige gebeurtenissen waarop je met plezier op terugkeek) en de negatieve kanten sloot ik af. Het verleden afsluiten is goed. Wat geweest is, is geweest.

Nu is het leven niet alleen ‘flierefluiten’, maar moet er ook nog kost verdiend worden. Met de onderneming kom ik momenteel niet veel verder, maar wat er is, is er. Ik heb twee klussen liggen waarbij met de ene een start is gemaakt. De ander is geen essentiële zaak, dus die hoop ik in het nieuwe jaar te kunnen oppakken. Het verstelwerk gaat me over het algemeen gemakkelijk af, al ga ik voor deze ene ‘leergeld’ betalen, omdat ik niet zoveel ervaring heb.

Als je iets niet kunt uitbouwen, moet je andere wegen zoeken en daarbij altijd je eigen intuïtie blijven volgen. Niet geforceerd gaan handelen, maar bij de dag leven. Er komt vanzelf wel iets op je weg wat past en waarmee je verder kunt.

Dingen die je gemakkelijk afgaan; een visie op ondernemerschap. De laatste paar maanden ben ik er achter wat goed gaat en wat minder – wat ik niet wil. ‘Focus aanbrengen’, noemen ze dat ook wel. Ik ben blij dat dit vanzelf gebeurt en ik hoef er niet wakker van te liggen.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *