Geplaatst op Geef een reactie

Iets achter de hand hebben

In het verleden ben ik voor mezelf begonnen, maar heb nog niet doorgepakt met ondernemen, terwijl anderen dat wel doen. Over dat punt denk ik weleens na. Ja, ik doe wat ik aankan. Het is goed om iets achter de hand te hebben.

‘Family first.’ Toch is het handig, begrijp ik nu, om iets achter de hand te hebben. Iets waarop je in tijden van crisis kunt terugvallen. Als die komt.

Deze week heb ik een verstelopdracht afgerond en heb daarbij een ‘vintagerok’ opnieuw body gegeven. Ik heb nieuw elastiek geplaatst in de taille en ik had eerst gedacht om op de markt nieuw elastiek te kopen. Maar het elastiek daar was iets te breed dus heb ik een inventieve manier bedacht om het originele model zoveel mogelijk te behouden. Hiermee is de rok opnieuw in de steigers gezet.

Het is leuk  om te ontdekken welke kleding bij je past. Het kan een ‘geluksmomentje’ zijn om een dergelijk stuk te vinden en om ermee verder te gaan.

Volgende week hoop ik tijd te gaan reserveren voor de tuinkussens als de klimatologische omstandigheden het hier op de zolder toelaten. Alleen de kleur garen moet nog gecheckt worden. Dat is wel een dingetje, merk ik soms.

Ja, het lijken soms tijden van een Babylonische spraakverwarring. Wat je zoal niet leest over onder andere mondkapjes. Waar je ze kunt kopen en of ze wel of niet goed zijn. Iemand heeft eens gezegd dat je niet teveel naar adviseurs e.a. moet luisteren; ze hebben allemaal hun eigen agenda.

Maar goed. Een aantal mondkapjes moet wel af. Dat werk kun je opdelen in tijdspannes en als je eens lekker wilt werken met je handen en een rustig momentje hebt, is dit goed werk.

Aan het einde van deze week ben ik nog even naar de markt gefietst door weer en wind.

Ook om iets achter de hand te hebben voor thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *