Geplaatst op Geef een reactie

Bewonderen wat er in de omgeving gebeurt

De weken rijgen zich aaneen, maar soms heb ik nu een dag tussendoor vrij en dan is het goed om eens bepaald te worden waar het om gaat. Dankbaar voor deze extra vrije dag. Om even tot rust te komen en te bewonderen wat er in de omgeving gebeurt.

Dat uit jezelf iets voortkomt waar je gisteren nog niet aan hebt gedacht. Zo mogen wij genieten va de dingen om ons heen, maar staan we er wel eens bij stil dat er ook een bewondering kan ontstaan? Of misschien wel een ‘verwondering’? Ja, op Hemelvaartsdag ben ik toch maar even aan het naaien gegaan. Het was warm op zolder en nu merk ik hoe het is om ook ander werk te hebben buitenshuis. Ik merk dat ik op een bepaalde manier scherper ben en ingesleten gewoontes meeneem naar mijn huisadres en vice versa.

Zoals ik vorige week deelde, ben ik begonnen met het naaien van mondkapjes. Op verzoek van een klant heb ik vier mondkapjes genaaid. Het patroon van de mondkapjes wat ik heb, is inclusief naadtoeslag. Het doet me denken aan een patroon van een herenpantalon dat ook inclusief naadtoeslag getekend dient te worden. Dit in tegenstelling tot damespatronen. Het is lang geleden dat ik een patroon inclusief naadtoeslag heb geknipt.

Het is voor mij het eerste model van dit product; noem het een prototype. Het was leuk om deze opdracht uit te voeren, omdat ik enige vrijheid had in de keuze van de stof en bijbehorend lint. Dat was leuk om te doen. En nog fijner was het dat ze positief gewaardeerd werden. En – jawel – nu maar hopen dat ze niet zoveel gebruikt hoeven te worden.

Het is Pinksterweekend. Ik wens jullie allemaal een zonnig weekeinde toe en dat je mag bewonderen wat er in de omgeving gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *