Geplaatst op Geef een reactie

Het is een drukke tijd

Het is een drukke tijd. Met een afsluiting van de basisschoolperiode van mijn jongste dochter. Daar heb ik een musical gezien waar ook iemand zich erg druk maakte. Dat doen we allemaal op z’n tijd, maar uiteindelijk heeft een dag 24 uur. Daar verandert niemand iets aan. Het is een vastgesteld feit.

Je merkt dat de vakantiekriebels beginnen te komen en dat betekent bij goed weer: naar buiten! En daar horen tuinkussens bij voor diegenen die in het bezit zijn van een tuin. Ik heb al een poos een opdracht staan om deze kussens te maken en – als je het hebt gelezen – begint er daadwerkelijk iets te gebeuren.

Er zijn verbeterpunten zijn, maar je moet het doen met de kennis, kunde en tijd die je hebt. Zie het als een project.

Nu ben ik verder gegaan met de ritsen. Je moet het ook doen met de dingen die voor handen zijn en de opdracht is ‘zo simpel mogelijk’. Dat gaan we dus maar doen. Nu heb ik een onbekend soort ritsen die ik zelf in elkaar moet zetten. ik vind niet dat ik altijd even handig ben, maar aangezien ik wel kan doorzetten, is het toch weer goed gekomen.  ‘Übung macht der Meister!’, zeggen ze wel eens. En als je iets vaker doet, dan gaat het ook sneller.

Deze ritsen zijn anders dan een japonrits. Maar zolang ik er maar niet ziek van wordt, zal het wel goed zijn. ‘Industrial disease.’, zong iemand ooit. Ik moet ze dan ook maar niet behandelen als japonritsen, maar behandelen waartoe ze gemaakt zijn. Zolang het maar functioneel is.

Het is toch wel een vernuft systeem, zo’n rits. Het schijnt dat een Japanner dit bedacht heeft. En nu verder de juiste omstandigheden creëren om de kussens zo goed mogelijk in elkaar te zetten.

Het is een drukke tijd. Tijd om af en toe tot rust te komen en om inspiratie op te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *