Geplaatst op Geef een reactie

Het blijft helpen

Het blijft helpen. Dat is iets wat je kunt doen: een ander helpen. Dat betekent ook wel: hulpvaardigheid. Het kan zijn dat ze je vertellen dat je op zoek moet naar je vaardigheden. Nou, behulpzaam zijn is een vaardigheid. En dat kan bijna iedereen!

Het blijft ook behelpen; roeien met de riemen die je hebt. Het betekent dat je dromen verder gestalte ‘moeten’ krijgen en in de tussentijd doe je wat je moet doen. Ook in en rond het huis.

Daarbij kan het handig zijn je knopen te blijven tellen. En soms blijkt dat erg ingewikkeld te zijn. Vandaar dat er projecten zijn die nauwelijks van de grond komen. Omdat een ander niet bereid is zijn knopen te tellen. En dan moet je het zelf maar blijven doen. Dat is ook het beste.

In het verleden heb ik in een winkel een advies gekregen waar ik dankbaar voor ben. Op het moment zelf denk je dan ‘het zal wel’, maar de praktijk wijst iets anders uit. Misschien hebben winkeliers door hoe hun klanten in elkaar steken. Het prettige is dan dat het een fysieke winkel is. Daar kan geen webwinkel tegenop. Het zou ook goed zijn als er meer fysieke winkels in de straten komen waar men waar voor geld kan kopen en waar het ook getoond kan worden. Zodat we weten waar de winkel voor staat. Vaak is dat nu al zo.

Toch staan er veel winkelpanden leeg.

Vorige week heb ik iets verrassends lekkers van Sinterklaas gekregen. Het is prettig om eens op tijd te kunnen te kunnen starten met naaiwerk. Na de interne verhuizingen en renovaties is er blijkbaar weer een mogelijkheid om te starten c.q. door te gaan.

Het blijft helpen. We zijn weer sterk genoeg om met volle kracht vooruit te gaan. Het is toch wel spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *