Geplaatst op Geef een reactie

Alle dingen nieuw

2024 Is begonnen en daarmee gaan we het nieuwe jaar in. Een nieuw jaar waarin ‘alle dingen nieuw’ het uitgangspunt zal zijn. Noem het een bedrijfsvisie of een ondernemersvisie, maar feit is dat we verder moeten. Het is mogelijk om iets nieuws te maken; iets wat nog niet eerder geweest is. Misschien is dat ook wel het uitgangspunt van iedere dag.

We leven in dit land en krijgen af en toe iets wat mensen ons nalaten. Het kan ook veel zijn wat mensen ons nalaten. Feit is dat je er iets mee moet. Het kan een gedachtengoed zijn dat mensen je nalaten, spullen die achterblijven en opnieuw in gebruik kunnen worden genomen of een nieuw idee of mogelijkheid waarmee je aan de slag kunt gaan.

Het was een kerstwens die ik dit jaar had gekregen; een soort statement. Ik merkte dat ik het een goed uitgangspunt vond waarmee je iets kunt neerzetten. Er zijn mensen die vertrekken naar een ander (nieuw) land om daar een leven op te bouwen. Ook zij laten iets achter; de vraag is of de achterblijvers hiermee blijven zitten. Vaak denken we dat een nieuw land betere mogelijkheden biedt dan in het land waar we vandaan komen, veel dingen worden ook gewoon ‘weggegooid’. Ook dingen die goed waren kunnen worden afgedankt.

Feit is dat het leven vaak gewoon zo loopt. We hebben allemaal onze referentiekaders. Daarmee hoeven we niet met elkaar op een kluitje te gaan zitten en dit allemaal door te spitten. Je neemt je eigen bagage mee het nieuwe jaar in en daar mag je de mogelijkheden aangrijpen als het past en als het niet goed voelt, laat je het gewoon liggen.

Alle dingen nieuw. Het is prettig om te weten dat dingen zich vanzelf vernieuwen. De tijd niet; zij blijft gelijk, maar tikt wel door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *