Geplaatst op Geef een reactie

‘Finding Normal’

‘Finding Normal’. Het is de titel van een film die ik in het verleden ooit heb gezien. Een prachtig verhaal over hoe het leven wordt ‘omgeleid’. Dat heb ik ook herkend – en misschien nu nog wel – in mijn eigen leven. Het lijkt alsof er iets vreselijk mis is gegaan.

Maar toen ik een recensie van deze film op social media tegenkwam, moest ik ook denken aan mijn eigen leven.

Het was weer een week waarbij niet alles op rolletjes liep. Deadlines halen, plannen. Een kink in de kabel (of meerdere) kunnen de boel weer op de kop zetten en een agenda weer helemaal overhoop halen. Ja, soms kun je je zorgen maken over van alles, maar niet voor niets worden er in het leven grenzen getrokken; word je ‘on hold’ gezet. Het leert ons te wachten. We vinden het blijkbaar normaal dat alles volgens planning moet lopen. Maar soms worden plannen he-le-maal op z’n kop gezet, zodat het leven een andere wending neemt.

Maar nu heb ik ook weer gemerkt dat ongemakken in het leven komen die ons aan het werk zetten om te gaan doen wat het beste voor ons is en voor ons leven.

Dus dat gaan we maar weer doen.

Het was leuk dat ik weer eens met lichtbordeaux garen kon naaien. Ik had een werk van een klant aangenomen met deze kleur jas. Prettig dat het zo past. In het verleden heb ik ooit eens een rok(je) gemaakt met deze kleur garen en door de jaren heen komt die weer terug.

Voor deze week vind ik het weer mooi geweest en ga ik afronden. Tijd om nog iets te relaxen en te gaan genieten van het ‘nieuwe normaal’? Ik zie uit naar meer openingen en ongedwongen genieten van de zon.

‘Finding Normal’. Dus: ‘Celebrate life!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *