Geplaatst op Geef een reactie

Dus is er vooruitgang

Dat las ik de afgelopen week in de krant. Het is een constatering. ‘Dus is er vooruitgang.’ Het is niet zo gemakkelijk om te ondernemen en de vooruitgang – waar die dan ook in zit – is niet altijd  eenvoudig vast te stellen. We leven in een tijd en met veel veranderingen en betrokkenheid daarbij. Wel wil ik constateren dat er altijd vooruitgang is en dat elke zgn. tegenslag of een of ander zijspoor een vooruitgang in zich heeft.

Het leven gaat namelijk verder en jij doet waar jij goed in bent. Met de juiste mensen, de juiste middelen en – niet te vergeten – met de juiste energie. Met energie doel ik op de vitaliteit die in het leven aanwezig is. Èn met de juiste dromen.

Mijn onderneming is niet groot – noem het een ‘micro-onderneming’ – en het is mogelijk om in de reikwijdte te gaan muggenziften. Dat is vanzelfsprekend en het is ook goed om dingen te blijven wegen.

Het was deels een warme week met – vorige week meegerekend – twee verjaardagen thuis. Dat hebben we op passende wijze gevierd met gebak en lekker eten plus borrel.

Je kunt soms plannen maken, maar naarmate de tijd verder gaat, worden door sommige plannen strepen gezet of ze worden verplaatst.

Er zijn verrassend veel dingen die maar een keer in het leven je toevallen. Zo kun je onverwacht bezoek krijgen, terwijl je andere plannen hebt. Maar sommige bezoeken hebben prioriteit. En daar heb ik deze week dan ook tijd voor genomen. Verder ben ik doorgegaan met naaiwerk en heb ik aanbod om verder te gaan. Dat geeft rust.

Je kunt soms spijt krijgen van acties, maar weet dan dat je iets hebt gedaan omdat je het graag wilde. En daarvan kun je toch eigenlijk nooit spijt krijgen? Dus is er vooruitgang. Op elk gebied van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *