Geplaatst op Geef een reactie

Een hybride bestaan opbouwen

Een hybride bestaan opbouwen. Als de rem komt, geeft hij energie terug. Zo werkt de hybride auto zeker. Ik dacht dat dit ook wel paste bij mijn bestaan. Als ergens de rem op gezet wordt; komt er ook energie vrij. Deze kan ik mogelijk inzetten of opslaan voor als het weer nodig is. Maar toch, een lichaam is geen motor.

Ja, soms is het wel een eenzaam beroep. Je kunt niet even snel overleggen, een gezamenlijk traject ingaan om je vaardigheden uit te bouwen. Alles alleen bedenken. Maar toch kan die eenzaamheid of het alleen zijn ook iets goeds voortbrengen. Je bent niet 1-2-3 afhankelijk van de ander en meer vrij om je eigen paden te gaan. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je je afspraken niet nakomt. Maar iets te snel beloven, schiet ook niet op.

Ik las op social media een relaas van iemand die ook begonnen is met een eigen bedrijfje en het een aantal jaren klein gehouden heeft. Op een gegeven moment was er ruimte voor groei. Misschien werkt het wel zo en moet ik ook gewoon wachten op ruimte om eventueel de zaken uit te breiden.

Het mooie is dat we vaak in het leven voor onverwachte ‘deuren’ geplaatst worden. Sommige gaan open en sommige blijven gesloten. Het lijkt ook goed om de deuren die zijn gesloten, gesloten te houden. Dus geen oude koeien uit de sloot halen. Dat lijkt me ook niet verstandig; het is geen goede ontwikkeling om teveel terug te kijken.

Aarden. Het blijft ‘leuk’ om te zoeken naar waar je wilt verblijven in dit leven. sommigen gaan verhuizen, anderen emigreren (vertrekken) naar een ander land met ander klimaat en andere omstandigheden. Datgene gaan doen wat bij je past. Dat bouwt pas echt op.

Een hybride bestaan opbouwen. Energie die overblijft ergens opslaan voor wanneer deze nodig is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *